Oude IJsselstreek op glas

Volgorde Aanleg Glasvezel

Volgens een persbericht van 2 juni 2016, de aanleg van glasvezel vindt plaats in het buitengebied van de gemeenten. Dat zijn gebieden waar nog geen andere breedbandvoorziening als coax of glasvezel aanwezig is.

In het perbericht was de volgorde waarin de gemeenten aan de beurt zijn als volgt: Berkelland, Winterswijk, Oost Gelre, Aalten, Lochem, Zutphen, Oude IJsselstreek, Doetinchem, Bronckhorst, Doesburg en Montferland. Het verwachting was dat alle inwoners van het buitengebied in deze 11 gemeenten vóór de zomer van 2017 een aanbod voor de aanleg van glasvezel.

Helaas, er zijn vertragingen in het plan. Op het ogenblik (april 2017), de aanleg van glasvezel is in Berkelland en Winterswijk begonnen, en, na de zomer, de vraagbundeling in Oost Gelre en Aalten gaat door. Maar voor september CIF geen concrete informatie kunt bieden over planning en aansluitkosten van glasvezel verder in de Achterhoek. Het bedrijf werkt bij de aansluiting in fases. Per fase wordt steeds opnieuw gekeken of deze start of niet.

Over de aanleg in de overige gemeenten: Bronckhorst, Doetinchem, Oude-IJsselstreek, Montferland, Doesburg, Lochem en Zutphen heeft CIF geen toezeggingen gedaan.

 

Ondanks het vertraging, wij blijven nog steeds erg positief over CIF. Dit is het meest kansrijk en zien graag dat zij de Oude IJsselstreek kiezen voor hun volgende project.